Sådan holder du kontoret rent og pænt med kontor rengøring

Kontor rengøring er vigtigt for både medarbejdernes trivsel og virksomhedens image. Men hvordan sørger man for at holde kontoret rent og pænt i hverdagen, når man har travlt med arbejdsopgaverne? I dette blogindlæg vil vi give dig et par tips til, hvordan du og dine kollegaer kan holde kontoret rent og pænt, selvom I har travlt.

Lav en fast rutine til din kontor rengøring

En fast rengøringsrutine kan være med til at sikre, at kontoret altid er rent og pænt. I kan for eksempel lave en liste over, hvem der skal sørge for at tømme skraldespandene, støvsuge gulvet, tørre støv af på skriveborde osv. Sørg for, at alle er med på idéen og ved, hvad deres opgaver er. En af de største årsager til, at et kontor ser rodet og beskidt ud, er når medarbejderne ikke rydder op efter sig selv. Sørg for, at alle tager ansvar for deres eget roderi. Er der en kop kaffe på skrivebordet, som ikke skal bruges mere? Tag den med ud i køkkenet og vask den op. En lille indsats fra alle kan have stor effekt på kontorets udseende.

Brug rengøringsmidler til din kontor rengøring

Det er vigtigt at tænke på miljøet, når man vælger rengøringsmidler. Der findes i dag mange effektive rengøringsmidler, der samtidig er skånsomme for miljøet. Sørg for, at der altid er rengøringsmidler, som kan bruges på kontoret, og at alle ved, hvor de er placeret. Hvis I ikke selv har tid til at stå for rengøringen af kontoret, kan I overveje at ansætte en rengøringshjælp. En rengøringshjælp kan være med til at sikre, at kontoret altid er rent og pænt, og I kan fokusere på jeres kerneopgaver. Der findes mange rengøringsfirmaer, som tilbyder en fast aftale om rengøring af kontoret.

Hjælp hinanden med kontor rengøring

Nogle gange kan det være svært at finde tid til at tage sig af rengøringen, når man har deadline på en opgave eller en vigtig kunde i røret. Derfor kan man overveje at give hinanden en opgave i ny og næ. Fx kan man aftale, at den medarbejder, der har tid til det, støvsuger kontoret op inden frokost. Det kan også have en positiv effekt på arbejdsmiljøet, når man hjælper hinanden med at holde kontoret rent. Som du kan se, behøver det ikke at være svært at holde kontoret rent og pænt i hverdagen. Det kræver blot en fast rengøringsrutine, en god arbejdsmoral og en bevidsthed om miljøet. Hvis I ikke selv har tid til at stå for rengøringen, kan I overveje at investere i en rengøringshjælp. Så kan I fokusere på jeres kerneopgaver, og samtidig have et rent og pænt kontor.