Hvad er en vandnæse – og er det en god investering?

Danmark er et regnfuldt land, og faktisk har vi over 170 dage med nedbør på ét år. Det betyder også, at vi skal gardere vores huse mod vandskader, svamp og lækager, som ofte kan hænde, hvis vandet trænger ind i vores hjem.

Her kommer en vandnæse ind i billedet, som en middel til at forhindre vandskader. En vandnæse er en god beskyttelsesforanstaltning til dig, som gerne effektivt vil forhindre, at vandet løber ind gennem sprækker ved for eksempel dine vinduer og døre.

Hvad er vandnæsens formål?

En vandnæse er ofte lavet i metal, plastik eller gummi. Den installeres ved døre og vinduer, hvor den effektivt leder vandet væk fra disse udsatte områder. Det er netop omkring døre og vinduer, at vand har det med at sive ind, når det regner eller sner udenfor.

En vandnæse til døre og vinduer fungerer som et langt rør, som fører vandet væk fra bygningen og ned på jorden, så fugten ikke laver skader på huset.

Vandskader kan ødelægge din bolig

Det er ikke altid til at se med det blotte øje, når vandet trænger ind gennem vinduer og døre. Ofte drejer det sig om minimale mængder vand, så man slet ikke lægger mærke til det. Men selv en lille smule vand kan forårsage alvorlige fugtproblemer.

Fugtproblemer kan skabe skimmelvækst, skader på facaden, krakelere malingen og generelt føre til et usundt indeklima. Derfor er det vigtig at søger for sikkerhedsforanstaltninger, der leder vandet væk fra bygningens udsatte områder.

Hvilken vandnæse skal man vælge?

Vandnæser kommer i forskellige former og størrelser. Det vil sige, at de let kan tilpasses størrelsen og formen på forskellige vinduer og døre.

De kommer også i forskellige farver, så de passer til bygningens overordnede look. En vandnæse er i sig selv mere praktisk, end den er pæn. Derfor skal den gerne gå i ét med bygningens resterende konstruktion.

Vandnæser forlænger bygningens levetid

Vandnæser beskytter din bygning i regn og slud. Det er vigtig at beskytte hjemmet mod fugtskader, da de kan være svære at rette op på, hvis først vandet er trængt ind i bygningen.

Derfor er det altid en god ide, at få monteret en vandnæse, før skaden sker, så du kan hjælpe med at forlænge din bygnings levetid. Det er i den grad en super god investering til dig, som gerne vil passe godt på dit hjem.